зАВДАННЯ ТА ОБОВ'ЯЗКИ

  • Бере участь у прийманні товарів: перевіряє заповнення тарних одиниць, їх кількість та вагу, підраховує штучні товари, перевіряє якість за результатами зовнішнього огляду. 
  • Забезпечує зберігання товарів за кількістю та якістю. 
  • Готує товари до продажу: перевіряє цілісність пакування, розпаковує із зовнішньої тари; перевіряє наявність маркувальних даних і якість після зберігання; перебирає, протирає, зачищає, нарізає, фасує товари; забезпечує наявність відповідно оформлених цінників; розміщує і викладає товари за групами, видами, сортами з дотриманням правил товарного сусідства. 
  • Готує робоче місце до роботи: встановлює і перевіряє справність ваговимірювальних приладів, електронного контрольно-касового апарату. виробничого інвентарю, інструментів; отримує і готує пакувальний матеріал. 
  • Пропонує і показує товари. 
  • Консультує покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення та харчову цінність товарів. 
  • Пропонує взаємозамінні і нові товари, а також супутні товари. 
  • Нарізає, зважує і упаковує товари, підраховує вартість покупки, перевіряє реквізити чека, видає покупку.
  • Підраховує гроші, здає їх у встановленому порядку. 
  • Прибирає нереалізовані товари і тару. Готує товари до інвентаризації. 
  • Контролює своєчасне поповнення робочого запасу товарів і терміни реалізації продуктів (що швидко та надто швидко псуються). 
  • Бере участь в оформленні прилавкових вітрин.

ЗНАтиме:

  • асортимент, класифікацію, характеристику, харчову цінність товарів, терміни зберігання товарів даної групи, роздрібні ціни на товари; 
  • ознаки доброякісності товарів, види браку, відходів і порядок їх списання; 
  • правила розшифрування артикулів, штрихового коду товару; 
  • порядок розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; 
  • правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; 
  • правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, ЕККА; 
  • правила використання та призначення в торгово-технологічному процесі виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду; 
  • форми і методи обслуговування покупців; 
  • правила продажу продовольчих товарів; 
  • правила торговельного обслуговування населення; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.

контакти